Waarom lid worden van Femarbel?

  • Gratis opleidingen

  • Gratis e-learning

  • Persoverzicht

  • En nog veel meer!

Word lid

MEMORANDUM

Onze federatie

Femarbel is al sinds 1967 een niet-politieke en onafhankelijke federatie die een belangrijke rol speelt in de sector van ouderenzorg. Dankzij onze expertise in dit vakgebied zijn we uitgegroeid tot de belangrijkste federatie in Franstalig België. Wat is ons doel? De voorkeurspartner van onze leden worden voor alle vragen rond de ouderensector en haar wetgeving.

Onze missies

representer

Vertegenwoordiging

Met meer dan 10 mandaten vertegenwoordigt Femarbel de sector op alle machtsniveaus: Paritaire commissie, Franse gemeenschapscommissie en GGC, Waals Gewest, …

conseiller

Advies

Als referentie- en expertisecentrum staan we ter beschikking van onze leden en bieden we hun individueel advies rond verschillende kwesties.

informer

Informeren

Via onze Info-Express-nieuwsitems informeren we onze leden over nieuws uit de sector en over wettelijke wijzigingen. Daarnaast verzorgen we opleidingen en seminaries rond verschillende thema’s.

defendre

Verdediging

Femarbel ondersteunt de toekomst van de sector. Dat doen we door mee te werken aan de totstandkoming van wettelijke en wetgevende sectorale maatregelen en door de behoeften op de agenda van de politiek te plaatsen.

De hoofddoelstellingen van Femarbel

Onze vakorganisatie pleit voor de ontwikkeling van een levens- en verzorgingscontinuüm. Dit brengt volgende doelstellingen met zich mee:

  • De mens centraal plaatsen in de politieke beschouwingen om de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren en zo een nieuw imago na te streven van woonzorgcentra.
  • Voor elke levensfase een zorgverlenings- en dienstenketen ontwikkelen met voor elke fase de juiste zorgverlening en diensten.
  • Een juiste financiering verkrijgen om efficiënt in te spelen op de problematiek van de vergrijzende bevolking en van het verlies aan zelfstandigheid.
  • De vrije keuze van de oudere garanderen.
Ontdek onze missies

Downloads

Femarbel stelt verschillende handige documenten ter beschikking als download. Sommige zijn met enkele kliks voor iedereen gratis toegankelijk . Andere documenten zijn voorbehouden aan onze leden en kunnen gedownload worden via je persoonlijke account.

Bekijk de downloads
Publications

Het team

Ons team van experts staat ter beschikking voor al je vragen. Wens je meer info over lidmaatschap van onze federatie? Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze adviseurs voor meer info.

Ontdek ons team

Waarom lid worden?

Naast individueel advies krijg je toegang tot een database met alle ouderengerelateerde regels, tot permanente updates over nieuws en updates uit de sector en tot hoogstaande en voordeligere opleidingen. Daarnaast kun je gebruikmaken van tal van voordelen van onze partners.

Met de steun van :